Klasifikace stylu jízdy řidiče automobilu na základě jízdních dat - Machač, Šimon; Potančok, Martin; Vencovský, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou ohodnocení rizikovosti řidiče osobního automobilu v závislosti na výši ceny pojištění daného automobilu. Cílem této diplomové práce je vytvořit klasifikační řád stylu jízdy řidiče automobilu, který na základě naměře-ných jízdní dat urči rizikovost daného řidiče automobilu. První část této práce je věnována analýze aktuálního stavu trhu s povinným ručením a havarijním pojištěním. Druhá část je věnována analýze metod výpočtu pojištění motorových vozidel a dále analýze technologií a metod, které jsou využity při tvorbě klasifikačního řádu stylu jízdy řidiče automobilu. Poslední část je věnována definování hodnotících parametrů stylu jízdy řidiče automobilu a jejich využít při výpočtu stylu jízdy daného řidiče automobilu.
Vedoucí práce: Martin Potančok
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses