Vplyv zavedenia gamifikačnej platformy na výkon obchodného tímu - Franko, Ján (2017)
Diplomová práca je zameraná na analýzu výkonu obchodného tímu v spoločnosti X s.r.o. Tento tím pozostáva z obchodných zástupcov, ktorí sú tzv. inside sales representative (ISR). Táto analýza je realizovaná s ohľadom na fakt, že spoločnosť X s.r.o. zaviedla inováciu v podobe online platformy, ktorá funguje na princípe gamifikácie. Jej účelom je hravou formou podporiť aktivitu a zvýšiť zdravú súťaživosť a motiváciu v rámci tohto obchodného tímu. Vysvetleniu týchto pojmov, ako aj popisu spoločnosti X s.r.o. a odvetvia v ktorom pôsobí sa bude zaoberať prvá, teoretická časť práce. Praktická časť práce pozostáva z dvoch oblastí. Prvá oblasť výskumu je realizovaná formou osobných rozhovorov s vybranými obchodnými zástupcami. Druhá oblasť obsahuje analýzu dát poskytnutých spoločnosťou X s.r.o., ktorá na základe rôznych metrík hodnotí vývoj výkonu obchodného tímu v čase. Výsledkom oboch týchto častí výskumu a tiež hlavným cieľom predloženej diplomovej práce je zistenie, aký vplyv malo zavedenie gamifikačnej platformy na výkon tohto obchodného tímu, a s tým spojené odporúčanie pre management spoločnosti X s.r.o.