Metody vizualizace znalostí - Svárovský, Matyáš; Berka, Petr, 1959-; Chudán, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Práce se zaměřuje na popis vizualizačních metod, které jsou uplatňovány během procesu dobývání znalostí z databází. V první části je představen samotný proces dobývání znalostí, jsou přiblíženy pojmy, používané v této oblasti. Jsou také popsány jednotlivé fáze procesu podle metodiky CRISP-DM. Další část se zabývá uplatněním vizualizace v průběhu procesu dobývání znalostí a je podle toho rozdělena na vizualizaci dat, vizualizaci modelů, porovnání modelů a kombinaci zobrazení dat a modelů. V poslední části jsou ukázány možnosti vizualizace ve vybraných systémech pro dobývání znalostí, konkrétně RapidMiner a SPSS Modeler. Cílem práce je popsat nejpoužívanější vizualizační techniky a ukázat je na příkladech z nástrojů pro dobývání znalostí. Tohoto cíle bylo dosaženo především studiem odborné literatury a článků k tématu a také vlastní prací s vybraným softwarem.
Vedoucí práce: Petr Berka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses