Námořní přeprava, role NVOCC operátora a analýza role kupujícího a prodávajícího v procesu exportu celokontejnerové zásilky - Nguyen, Phuong Uyen; Kolář, Petr; Anh Tuan, Phan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Cílem této bakalářské práce je obecně charakterizovat námořní dopravu se zaměřením NVOCC operátora a subjekty s ním úzce spojené. Další záměrem je analýza role klienta a role NVOCC operátora v průběhu exportního procesu FCL zásilky.V rámci této práce budou v teoretické části vysvětleny základní pojmy k porozumění problematiky námořní dopravy. Definovány budou i subjekty hrající roli v rámci přepravního řetězce či vysvětleny dokumenty, hrající důležitou roli v rámci přepravy.V rámci praktické části bude zpracován reálný průběh přepravy exportní FCL zásilky z ČR na Karibské ostrovy. Na závěr dojde k identifikaci potencionálních problémů, které mohou vzniknout v rámci procesu přepravy a formulace doporučení, jak se těmto problémům má přepravce vyhnout, popřípadě jak by daný problém mohl řešit.
Vedoucí práce: Petr Kolář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses