Návrh a implementace počítačové hry v prostředí Unity a jazyku C# - Bedrníček, Daniel; Šedivá, Zuzana, 1961-; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Tématem této bakalářské práce je návrh a implementace hry ve vývojovém prostředí Unity za použití programovacího jazyka C#, zejména pak komponent nutných pro chod navrhované hry.Práce je určena mírně pokročilým vývojářům a programátorům zaměřených na vývoj herních aplikací. Je podkladem i pro vývoj simulací, které vyžadují použití rozsáhlého prostředí v enginech, které toto standardně neumožňují.Teoretická část je věnována obecnému popisu vývojového prostředí Unity, jeho alternativ a stručnému popisu pracovní plochy. Dále je popsán životní cyklus aplikace a zasazení této práce do popsaného cyklu.V praktické části je pak popsáno zadání hry, pro kterou jsou komponenty navrhovány. V dalších kapitolách je popsána analýza, návrh a implementace herních komponent vytyče-ných v cílech práce. Implementace je prováděna v prostředí Unity a programovacím jazyce C#. Závěrečná kapitola shrnuje obsah práce a navrhuje další využití vytvořených komponent.Výsledkem práce jsou funkční komponenty, které je možné aplikovat při vývoji hry, případně jiných aplikací.
Vedoucí práce: Zuzana Šedivá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses