Analýza stylu manažerského řízení v servisní bankovní instituci - Hajná, Tereza (2017)
Předmětem této diplomové práce je analýza stylů řízení čtyř manažerů v servisní bankovní instituci. Teoretická část práce vymezuje pojmy z oblasti osobnosti manažera, pozice a role manažera v organizaci, řízení lidí a působení stylů řízení manažerů na podřízené. V empirické části práce je na základě dotazníkového šetření provedena analýza stylů řízení čtyř manažerů. Také je zde zkoumána spokojenost podřízených se stylem řízení jejich manažera. V závěru diplomové práce jsou shrnuty poznatky vyplývající z výzkumu a stanovená doporučení pro manažery, která mohou zvýšit spokojenost jejich podřízených.