Možnosti marketingové orientace na trhu energetických nápojů - Pinková, Lucia (2017)
Cílem této práce je nalezení možností marketingové orientace na trhu energetických nápojů. Práce je rozdělena na dvě části, teoreticko-metodologickou a praktickou. V první části je čtenář seznámen s kategorií energetických nápojů, teoretickými východisky práce a samotnými cíli a metodami použitými v praktické části. Jádrem praktické části je analýza trhu energetických nápojů z pohledu maloobchodních prodejů, jejich dlouhodobého vývoje a jejich srovnání s trhy sousedních států. Na tuto část volně navazuje analýza spotřebního chování a životního stylu české populace. Tato analýza je založena na vyhodnocování informací pomocí znaménkového schématu a indexu afinity. V neposlední řadě je analýza doplněna informacemi z vlastního šetření provedeného metodou Store Check. Závěry diplomové práce uvádějí doporučení pro marketingovou orientaci výrobců energetických nápojů v České republice.