Implementácia Business Intelligence riešenia v spoločnosti Mall Group - Pavliščák, Matúš; Maryška, Miloš; Šohájek, Viktor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Cieľom tejto diplomovej práce je navrhnúť a následne implementovať reportingové riešenie s využitím nástrojov Business Intelligence pre marketingové oddelenie spoločnosti Mall Group, pomocou ktorého bude možné sledovať vývoj návštevnosti webových stránok a výdavkov na jednotlivých marketingových kanáloch v čase.V teoretickej časti sa okrem rešerše literatúry na túto tému práca zameriava na vysvetlenie problematiky Business Intelligence a jej architektúry, ktorá je potrebná na pochopenie procesu spracovania, transformácie a uloženia dát. Táto časť práce je taktiež venovaná problematike efektívnej prezentácie dát s príkladmi návrhu reportingu a riadením implementácie Business Intelligence riešenia ako projektu. Práca sa ďalej venuje predstaveniu spoločnosti Mall Group, kde bude navrhované Business Intelligence riešenie nasadené. Návrh riešenia sa skladá zo získania zdrojových dát do nástroja Keboola Connection, kde sú spracované pre analytické využitie a uložené do dátového skladu. Následne sa práca venuje implementácii návrhnutého riešenia a tvorbe reportov a dashboardov v reportingovom nástroji GoodData a táto implementácia je následne pilotne overená v prostredí spoločnosti Mall Group.
Vedoucí práce: Miloš Maryška
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses