Vyvolané náklady zadávání veřejných zakázek - Hudečková, Veronika (2017)
Cílem této diplomové práce je u vybraných firem určit na základě zpracování dotazníků výši celkových vyvolaných nákladů zadávání veřejných zakázek v roce 2016. Práce se skládá z teoretických kapitol přibližujících problematiku veřejných zakázek, transakčních nákladů a legislativního vývoje veřejného zadávání v České republice. Praktická část práce se zaměřuje na analýzu vyvolaných nákladů a předkládá doporučení k zefektivnění celého zadávacího procesu.