Komparace systému sociálního zabezpečení v České republice a v USA z pohledu nízkopříjmové domácnosti v období 2011-2017 - Šimek, Patrik; Štípek, Vladimír, 1986-; Prudká, Šárka, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Tato bakalářská práce je věnována komparaci systému sociálního zabezpečení v České republice a ve Spojených státech Amerických z pohledu nízkopříjmových domácností. Teoretická část práce se týká analýzy systému sociálního zabezpečení v České republice s důrazem především na přístup státu k sociálnímu zabezpečení a na hlavní nástroje. Analogicky se věnuje systému sociálního zabezpečení v USA. Zaměřuje se také na problémy, které jsou způsobeny nastavením systému sociálního zabezpečení. Praktická část je zaměřena na komparaci systémů v obou zemích. Jsou zde ukázány hlavní rozdíly mezi systémy a také silné a slabé stránky jednotlivých programů z pohledu nízkopříjmových domácností. V posledním úseku praktické části jsou uvedeny mnou navrhované změny, které dle mého názoru pomohou zlepšit systém sociálního zabezpečení v České republice.
Vedoucí práce: Vladimír Štípek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses