Analýza programovacího jazyka Kotlin, jeho srovnání s jazykem Java 8 a praktické využití při vývoji na platformě Android - Danilov, Anton; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Černá, Magda; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Práce se zabývá programovacím jazykem Kotlin, jeho analýzou a srovnáním s jazykem Java v rámci vývoje aplikace pro platformu Android a s pomocí dalších stanovených kritérií. Jazyk Kotlin je poměrně nový objektově-orientovaný programovací jazyk, který podporuje některé prvky funkcionálního jazyka a zároveň umožňuje interoperabilitu s Javou. Práce si klade za cíl porovnat oba jazyky jak z hlediska efektivnosti psaní kódu (s pomocí praktických příkladů), tak i s pomocí sady kritérií hodnotící hlavní rysy obou jazyků. Jedním z výstupu práce je Android aplikace napsaná v obou jazycích za účelem porovnání shrnující teorii z předchozích kapitol.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses