Implementácia úhradového DRG mechanizmu na Slovensku v rokoch 2011-2016 - Naščáková, Jana; Krebs, Vojtěch, 1950-; Barák, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Cieľom diplomovej práce je analýza a komplexné zhodnotenie implementácie úhradového DRG systému na Slovensku. Teoretická časť práce charakterizuje trh so zdravotnými službami a definuje fungovanie DRG systému. Analyzuje jeho historický vývoj, jeho štruktúru, princípy a pravidlá, pričom sa venuje aj vývoju jeho možných alternatív. Praktická časť diplomovej práce analyzuje implementáciu klasifikačného DRG systému v prostredí slovenského zdravotníctva, pričom ponúka komparáciu súčasného financovania hospitalizácií ústavnej zdravotnej starostlivosti s implementovaným DRG systémom. V praktickej časti bola ďalej vytvorená SWOT analýza, ktorá zohľadnila silné a slabé stránky implementácie DRG systému na Slovensku. Zanalyzovala ďalšie možnosti rozvoja a kultivácie DRG systému v prostredí Slovenska a poukázala na prípadné hrozby, ktoré sú s fungovaním systému spojené. Výsledok analýzy ukázal, že implementácia DRG v podmienkach Slovenska prinesie viac pozitív a možností, ako negatív a možných hrozieb.
Vedoucí práce: Vojtěch Krebs
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses