Meta analýza na téma vlivu nezávislých členů správních orgánů - Malá, Petra (2017)
Cílem této práce je zanalyzování a vyhodnocení dilematu nezávislých ředitelů ve správních orgánech a jejich vliv na finanční výkonnost podniků pomocí meta-analytických technik. Pro porozumění problematiky je prvně provedena systematická rešerše literatury na téma správy společnosti a nezávislých ředitelů. Následně byla provedena meta-analýza na vzorku 38 studií. Finanční výkonnost byla měřena ukazateli účetními a tržními. Výsledkem byl statistický nevýznamný vztah, kvůli vysoké p-value. Následné analýzy citlivosti a publikačního zkreslení poukázaly na stabilitu velikosti účinku. V diskuzi jsou pak diskutovány jednotlivé omezení výzkumu.