Externí hodnocení kvality auditního orgánu Ministerstva financí ČR - Vránová, Jana; Králíček, Vladimír, 1952-; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Předmětem této diplomové práce je seznámit čtenáře s působností Ministerstva financí v oblasti auditu se zaměřením na odbor 52 – Auditní orgán, který provádí ověření hospodaření s finančními prostředky poskytnutými do České republiky z EU prostřednictvím různých politik, a posoudit soulad jeho počínání s Mezinárodními standardy pro profesní praxi interního auditu pomocí komparativní analýzy. Práce začíná obecným úvodem do interního auditu, pokračuje seznámením s činností Ministerstva financí a představením činnosti Auditního orgánu. Poslední, avšak stěžejní kapitoly nabízí externí hodnocení kvality porovnáním postupu Auditního orgánu s Mezinárodním rámcem profesní praxe interního auditu a jeho vyhodnocení. Vzhledem k omezenému rozsahu práce není při hodnocení použito dotazníkových šetření ani rozhovorů, není tedy jejím cílem posoudit, zda Auditní orgán splňuje očekávání zainteresovaných osob a neřeší jeho běžnou praxi.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses