Deklarované politické sliby a jejich vliv na daňový systém v období 2007-2017 - Míková, Veronika; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Steiner, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Daňový systém České republiky prošel za dobu své existence rozsáhlými proměnami. Snahou bylo, ho co nejvíce zjednodušit a vylepšit, aby se stal srozumitelnějším pro daňové poplatníky. Téměř každá vláda se na jeho vývoji určitou měrou podílela, až dospěl do své dnešní podoby. Konkrétní daňové změny byly často ovlivněny politickými sliby, učiněnými před volbami a následně dosaženými dohodami v rámci koalice. Konzistence těchto slibů s následnou realitou je někdy diskutabilní, avšak je nutné rozlišit, zda rozdíly plynou z neadekvátně nastavených předvolebních slibů, či je tento nesoulad způsoben aktuální hospodářskou a mezinárodní situací země. Diplomová práce analyzuje konzistenci těchto slibů s realitou a zasazuje daňový vývoj do hospodářských a mezinárodních souvislostí s ohledem na důsledky pro obyvatele ve formě míry daňového zatížení.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses