Dockerizace Continuous Integration řešení pro aplikace vyvíjené v programovacím jazyce Java - Okosy, Michal; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Batelka, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Diplomová práce „Dockerizace Continuous Integration řešení pro aplikace vyvíjené v programovacím jazyce Java“ se zabývá problematikou Continuous Integration a technologií Docker. Jejím hlavním cílem je analyzovat aplikace a technologie vhodné při použití CI u Java projektů a pomocí platformy Docker implementovat konkrétní řešení, které bude postavené na těchto technologiích.V teoretické části je popsán a analyzován pojem Continuous Integration a s ním související pojmy – Continuous Delivery, Continuous Deployment a DevOps. V souvislosti s Continuous Integration je zde také popsán model kvality softwaru dle norem řady ISO/IEC 250nn, přičemž největší důraz je kladen na jeho dvě charakteristiky – udržovatelnost a přenositelnost.Praktická část je rozdělena do dvou kapitol. První z nich vychází z poznatků v teoretické části. Na jejich základě jsou identifikovány typy aplikací a nástrojů vhodných při aplikování CI na Java projekty. V rámci každého typu jsou aplikace vzájemně porovnány a dále je vybrána ta nejvhodnější. Pro takto vybrané aplikace jsou vytvořeny a propojeny Docker obrazy. Praktickým výstupem práce je CI řešení postavené na technologii Docker vhodné především pro Java projekty.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses