Vernostné programy v bankovom sektore ČR a ich dopad na spotrebiteľa - Pereš, Richard (2017)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou využívania vernostných programov v bankovom sektore Českej republiky. Primárnym cieľom práce je zanalyzovať súčasné vnímanie ponúkaných vernostných programov bánk spotrebiteľmi a na základe zistení z analýzy navrhnúť konkrétne odporúčania pri definovaní a implementovaní vernostného programu bankami. Práca popisuje teoretickú základňu danej problematiky, v ktorej venuje pozornosť definícii pojmov spokojnosť a lojalita zákazníka a ich rozdielu. Ďalej je v práci vysvetlený termín vernostný program a bankový sektor a sú analyzované súčasne ponúkané programy v tejto oblasti. V praktickej časti práca venuje priestor zberu a analýze dát z dotazníkového šetrenia a projektu Market & Media & Lifestyle. V poslednej pasáži sú definované konkrétne odporúčania pre vytvorenie žiadaného programu.