Ocenění společnosti DUDÁK -- Měšťanský pivovar Strakonice a.s. k 1. 1. 2016 - Smýkalová, Iva (2018)
Cílem diplomové práce je stanovit tržní hodnotu vlastního kapitálu společnosti DUDÁK – Měšťanský pivovar Strakonice, a. s. k 1. 1. 2016. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy a postupy, které jsou aplikovány v druhé části práce. Praktická část se věnuje představení společnosti, strategické a finanční analýze, prognóze generátorů hodnoty, sestavení finančního plánu a vrcholí samotným oceněním společnosti metodou DCF entity s využitím Parametrického vzorce. Výsledek je pak ověřen dalšími dvěma metodami: tržní a majetkovou. Závěr shrnuje výsledky, hodnotí splnění cíle práce a předkládá další náměty k dané problematice.