Ocenění společnosti DUDÁK -- Měšťanský pivovar Strakonice a.s. k 1. 1. 2016 - Smýkalová, Iva; Štěpánek, Pavel; Zamrazilová, Eva, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Cílem diplomové práce je stanovit tržní hodnotu vlastního kapitálu společnosti DUDÁK – Měšťanský pivovar Strakonice, a. s. k 1. 1. 2016. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy a postupy, které jsou aplikovány v druhé části práce. Praktická část se věnuje představení společnosti, strategické a finanční analýze, prognóze generátorů hodnoty, sestavení finančního plánu a vrcholí samotným oceněním společnosti metodou DCF entity s využitím Parametrického vzorce. Výsledek je pak ověřen dalšími dvěma metodami: tržní a majetkovou. Závěr shrnuje výsledky, hodnotí splnění cíle práce a předkládá další náměty k dané problematice.
Vedoucí práce: Pavel Štěpánek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses