Měření kvality služeb pomocí analýzy nestrukturovaných dat - Slivka, Filip; Svátek, Vojtěch, 1967 prosinec 1.-; Vencovský, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Tato diplomová práce se zabývá využitím analýzy nestrukturovaných dat pro měření kvality služeb. Jsou představeny základní teoretické poznatky z oboru zpracování přirozeného jazyka, které se následně využívají pro experimenty v oblastech tematického modelování a analýzy sentimentu. Techniky jsou aplikovány na uživatelské recenze z etablovaného australského portálu pro hodnocení produktů a služeb ProductReview.com.au. Pro evaluaci výstupů automatických algoritmů je provedena validace lidskými anotátory. Mezi dosažené výsledky patří sestavení obecného modelu aspektů pro doménu služeb „clothing shop“ a vyhodnocení jednotlivých aspektů u vybrané služby.
Vedoucí práce: Vojtěch Svátek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: znalostní a webové technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses