Využití fondů EU ve vybrané oblasti - Čikl, Martin; Breňová, Lubomíra, 1948-2025; Sirůček, Pavel, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Cílem diplomové práce je analýza využívání EU fondů v Třeboni. První část seznamuje s důkladnou analýzou dvou rozsáhlejších projektů, které byly v dané lokalitě nedávno realizovány. Prvním projektem je přestavba lázeňského komplexu Aurora a druhým je poté rekonstrukce domu Štěpánka Netolického. Analýza obsahuje obecné charakteristiky projektů, kalkulace nákladů a závěrečného zhodnocení, které bylo konzultováno s pracovníky MěÚ Třeboň. V souvislosti se zjištěním povědomí a samotného vnímání EU fondů bylo také vypracováno a vyhodnoceno dotazníkové šetření pro návštěvníky i místní obyvatele. Veškerá data byla získána dotazníkovým šetřením u 87 respondentů a posléze byla analyzována pomocí deskriptivní statistiky, korelační analýzy a T-testu. Z analýzy postupů vyplývá, že obecné povědomí o EU fondech v lokalitě není nízké a povědomí o EU fondech se neliší v závislosti na pohlaví. Nicméně vzhledem k vyšší alfa hodnotě nelze výsledky generalizovat.
Vedoucí práce: Lubomíra Breňová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses