Efektivita retenčného marketingu mobilného operátora Orange na Slovensku - Fišera, Marek (2017)
Práca skúma efektivitu retenčného marketingu mobilného operátora Orange Slovensko, pričom jej cieľom je určiť, do akej miery sú úspešné jednotlivé nástroje a od akých faktorov závisí udržanie zákazníka. V teoretickej časti predstavuje autor formy retenčného marketingu, historický vývoj trhu mobilných operátorov na Slovensku a portfólio Orange Slovensko.Pomocou kvantitatívneho výskumu s primárnym zberom dát v dotazníkovom šetrení v praktickej časti autor v práci analyzuje vzorku súčasných a bývalých zákazníkov Orange Slovensko, z ktorých časť v minulosti obdržala retenčnú ponuku. Prínos práce spočíva v určení efektivity jednotlivých opatrení a odporúčaní pre mobilného operátora pri zostavovaní retenčných ponúk. Práca ukazuje aj rozsah možností spotrebiteľa pri žiadaní o retenčnú ponuku.