Využití youtuberů v marketingové komunikaci - Pravdová, Klára; Stříteský, Václav; Mnahončáková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Tato diplomová práce se zabývá využitím youtuberů v marketingové komunikaci. V teoretické části práce je popsán influencer marketing včetně jeho historie a aktuálního přesunu tohoto typu marketingu na sociální média. Dále se teoretická část soustředí na popsání youtuberů jako komunikačních nástrojů marketingové komunikace. Aplikační část práce se soustředí nejen na analýzu komunikace prostřednictvím youtuberů a její účinnost, ale také na analýzu postojů a zkušeností expertů pracujících v tomto oboru.Hlavním cílem této diplomové práce bylo definovat cílovou skupinu sledující youtubery z hlediska věku, pohlaví, profesního postavení a dalších popisných charakteristik. Sekundárními cíli práce bylo identifikovat a kvantifikovat postoje cílové skupiny k propagaci prostřednictvím youtuberů a zjistit vliv této komunikace na nákupní rozhodování této skupiny. Dále se práce zabývá identifikací postojů a zkušeností expertů pracujících s youtubery.V práci bylo využito individuálních hloubkových rozhovorů a následně dotazníkového šetření, jehož účelem byla kvantifikace dat zjištěných z hloubkových rozhovorů. Pro identifikaci postojů a zkušeností expertů bylo využito expertních rozhovorů. Ze všech realizovaných výzkumů poté vyplynula některá marketingová doporučení.
Vedoucí práce: Václav Stříteský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses