Integrace a nasazení REST webové služby při vývoji aplikace - Charalambidis, Nikolas; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Nagy, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Cílem této bakalářské práce je demonstrovat komunikaci jednoduché aplikace v podobě klienta s databází prostřednictvím REST webové služby na straně serveru implementovaných pomocí Spring frameworku a jejich následné nasazení. Práce popisuje základní principy architektury REST, třívrstvé architektury a provedení návrhu a analýzy ukázkové aplikace dle metodiky MMSP. V praktické části práce se je popsána implementace aplikace, přičemž klíčovou částí je konfigurace prostředí aplikace k nasazení a konfigurace nutných komponentů pomocí Spring frameworku využívající techniku vkládání závislostí. Samotné nasazení je představeno pomocí služby Microsoft Azure a pluginu pro vývojové prostředí Eclipse s důrazem na konfiguraci databáze. V závěru se práce zabývá shrnutím dosažených cílů, postupů a výsledků, včetně vytyčení problematických částí a návrhu jejich řešení. Na konci práce je osobní zhodnocení autora a jeho pohled na věc.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses