Projektové řízení akvizičního procesu -- case study FVE Morava - Pantoflíček, Ondřej; Dvořáková, Zuzana, 1960-; Rossman, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Z historického vývoje je patrné, že jednotlivé akviziční vlny jsou odrazem ekonomického a politického vývoje ve světě. Docházelo k formování jednotlivých odvětví, přátelským i nepřátelským převzetím a využívání různých způsobů financování. Diplomová práce popisuje jednotlivé kroky akvizičního procesu a na příkladu case study FVE Morava je provedena finanční due diligence společnosti, včetně stanovení její hodnoty. Indikativní ocenění je provedeno na základě normalizované EBITDY zjištěné při hloubkové prověrce. Jako hlavní metoda ocenění je použita metoda diskontovaných peněžních toků ve variantě entity. Jednotlivé výsledky jsou vzájemně porovnány a tím oveřena jejich správnost. Z výsledků ocenění vyplývá, že ocenění bylo provedeno správně, jelikož vychází z tržních dat a oba výsledky se liší o zanedbatelnou výši.
Vedoucí práce: Zuzana Dvořáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses