Hodnocení podnikatelské příležitosti - Martinec, Tomáš (2017)
Hlavním cílem práce je analýza podnikatelské příležitosti v podobě služby na sdílení elektrických skútrů v Praze a posouzení jejího potenciálu. V teoretické části se zabývám nástrojem Lean Canvas a teorii kvalitativního rozhovoru. V praktické části představuji několik sérií rozhovorů, na základě nichž jsem provedl závěrečné ohodnocení. V práci jsou prezentovány výsledky z rozhovorů s aktivními uživateli obdobné služby v Berlíně, rozhovory s potenciálními zákazníky o problému dopravy v Praze a diskuze nad navrhovaným business modelem s experty z podnikové praxe.