Proces tvorby zadání a správy požadavků pro vývoj mobilní aplikace - Franek, Ondřej (2017)
Společně s růstem počtu mobilních zařízení roste také množství mobilních aplikací. Cílem této diplomové práce je sestavit praktickou metodiku pro tvorbu zadání pro vývoj mobilní aplikace ve formě interaktivního prototypu. Metodika představená v této práci je založená na principech iterativního designu a vývoje. Od jiných agilních metodik se liší zejména svým zaměřením na fázi objevování produktu, která předchází samotnému vývoji. Pro tvorbu metodiky čerpám z různých zdrojů, které se zabývají agilními metodami uživatel-ského výzkumu, správou požadavků a prototypováním uživatelského rozhraní. Při výběru jednotlivých metod vycházím zejména z vlastních zkušeností s vedením projektů vývoje mobilních aplikací.V první části práce představuji teoretické koncepty, které jsou základem použitých metod. V další části se zabývám specifiky aplikací pro mobilní zařízení. Třetí část práce pak tvoří návrh procesu tvorby zadání. V něm vidím hlavní přínos této práce. V navazujících kapito-lách podrobně popisuji jednotlivé metody a důvody jejich výběru.