Proces tvorby zadání a správy požadavků pro vývoj mobilní aplikace - Franek, Ondřej; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Fortinová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Společně s růstem počtu mobilních zařízení roste také množství mobilních aplikací. Cílem této diplomové práce je sestavit praktickou metodiku pro tvorbu zadání pro vývoj mobilní aplikace ve formě interaktivního prototypu. Metodika představená v této práci je založená na principech iterativního designu a vývoje. Od jiných agilních metodik se liší zejména svým zaměřením na fázi objevování produktu, která předchází samotnému vývoji. Pro tvorbu metodiky čerpám z různých zdrojů, které se zabývají agilními metodami uživatel-ského výzkumu, správou požadavků a prototypováním uživatelského rozhraní. Při výběru jednotlivých metod vycházím zejména z vlastních zkušeností s vedením projektů vývoje mobilních aplikací.V první části práce představuji teoretické koncepty, které jsou základem použitých metod. V další části se zabývám specifiky aplikací pro mobilní zařízení. Třetí část práce pak tvoří návrh procesu tvorby zadání. V něm vidím hlavní přínos této práce. V navazujících kapito-lách podrobně popisuji jednotlivé metody a důvody jejich výběru.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses