Návrh metodiky testovania mobilných aplikácií - Trnka, Jakub; Buchalcevová, Alena, 1958-; Doležel, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Diplomová práca sa zameriava na oblasť mobilného testovania a jeho špecifiká. Hlavným cieľom práce je vytvorenie metodiky testovania mobilných aplikácií, ktorá práve tieto špecifiká zohľadňuje. Práca je rozdelená do troch hlavných častí. Prvá časť vymedzuje pojmy týkajúce sa mobilných zariadení, sietí a aplikácií, ale i vybraných častí z teórie testovania softwaru. Záver teoretickej časti ponúka prehľad špecifických aspektov testovania mobilných aplikácií vrátane odporúčaní a príkladov ako ich adresovať. Druhá časť sa venuje posúdeniu vhodnosti existujúcich metodík vývoja softwaru pre mobilné testovanie, na základe predtým definovaných požiadaviek. Praktická časť diplomovej práce sa už sústredí na samotný návrh metodiky so všetkými jej dielčími časťami ako role, úlohy, pracovné produkty, návody a životný cyklus. Kľúčové prvky metodiky sú následne overené na vybranej mobilnej aplikácii.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses