Kulturní a kreativní průmysly v Singapuru : možnosti a hrozby - Schejbalová, Klára; Kubaš, Mario, 1981-; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Cílem práce je analyzovat, zda přístup, který Singapur zvolil k rozvoji kulturních a kreativních průmyslů, je úspěšný a vykazuje pozitivní výsledky. Úvodní teoretická část je věnovaná obecné charakteristice Singapuru a vymezení pojmu kulturních a kreativních průmyslů, jejich vývoje a různých národních pojetí. Praktická část práce pomocí analýzy hodnotí prostředí, ve kterém se kulturní a kreativní průmysly v Singapuru rozvíjejí, a dopad, který na ně toto prostředí má. V závěrečné kapitole je vyhodnoceno, nakolik je singapurský přístup tomuto sektoru prospěšný a zda se o Singapuru dá mluvit jako o globálním městě kultury.
Vedoucí práce: Mario Kubaš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses