Mzdová problematika se zaměřením na zaměstnanecké benefity - Soukupová, Markéta; Müllerová, Libuše, 1945-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce se zabývá mzdovou problematikou a souvisejícími zaměstnaneckými benefity. Úvod práce tvoří úprava mzdové problematiky v českém právu. Dále je v práci obsaženo odměňování zaměstnanců celkovou odměnou, jejíž část tvoří mzda, plat nebo jiná odměna (tyto druhy odměn jsou blíže popsány a probrány). V této práci jsou dále vymezeny povinné odvody z mezd, kterými jsou sociální pojištění a daň z příjmů. Po tomto vymezení následuje schéma účtování a také souhrnný příklad, který názorně zobrazuje výpočet čisté mzdy zaměstnance. V další části práce jsou popsány zaměstnanecké benefity – jejich definice a členění dle více hledisek. Poslední část práce tvoří praktická část, která má za cíl analyzovat situaci týkající se poskytování benefitů v rámci konkrétní společnosti působící na českém trhu. Závěrem práce jsou návrhy a doporučení, které vyplynuly z provedené analýzy.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses