Marketingová komunikace na trhu B2B a její analýza ve vybrané společnosti - Lustyk, Ondřej; Zamazalová, Marcela; Svoboda, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Tato diplomová práce se zabývá marketingovou komunikací na trhu B2B a její analýzou ve společnosti Reklamět s.r.o působící na trhu reklamních předmětů a merchandise. Tento trh sebou přináší mnohá specifika, která celkové pojetí a systém marketingové komunikace značně ovlivňují. Cílem diplomové práce je na základě výsledků analýzy marketingové komunikace ve společnosti Reklamět s.r.o. a jejich hlavních tržních konkurentů nejdříve jednak zhodnotti marketingovou komunikaci z různých úhlů pohledu a zároveň ji porovnat ve smyslu společných a odlišných rysů mezi společností Reklamět s.r.o. a jejich hlavních konkurentů. Následně budou navrhována doporučení ke zefektivnění marketingové komunikace na všech úrovních. V průběhu práce je využito metod dotazníkového šetření, rozhovorů se zaměstnanci a vedením společnosti a proveden je také výzkum mínění firemní klientely. Dotazníkové šetření slouží pro získání informací a dat z externího prostředí, rozhovory poté z prostřední interního. Hlavním výstupem teoretické části jsou nejen objasněná specifikace marketingové komunikace na trhu B2B a důsledky odlišností od trhu B2C, ale také způsoby využití marketingové komunikace v různých nákupních situacích a fázích nákupního rozhodovacího procesu. Výstupem praktické části jsou doporučení ke zefektivnění marketingové komunikace na všech úrovních vedení, jež jsou určena především ke zdokonalení nastavených komunikačních procesů a celkové komunikaci se zákazníky. Tato doporučení jsou založena na kvalitních datech získaných provedenými analýzami a výzkumy.
Vedoucí práce: Marcela Zamazalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses