Struktura financování zdravotní péče v ČR v období 1998 - 2017 - Torn, David (2017)
Bakalářská práce se zabývá vývojem a strukturou financování českého zdravotnictví od roku 1998 do roku 2017. Cílem je zpracovat ucelený přehled financování zdravotní péče v České republice. V teoretické části jsou autorem zpracovány základní pojmy týkající se zdravotní péče a definovány jednotlivé typy zdravotních systémů a modely financování. Dále je popsán historický vývoj, proběhlé reformy a budoucí koncepce politických stran v České republice. V praktické části jsou zkoumány výdaje na zdravotní péči s důrazem na rozlišení soukromých a veřejných výdajů. Je definována role zdravotních pojišťoven a analyzována nákladovost jednotlivých sekcí zdravotnictví.