Struktura financování zdravotní péče v ČR v období 1998 - 2017 - Torn, David; Lukášová, Tereza; Johanis, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Bakalářská práce se zabývá vývojem a strukturou financování českého zdravotnictví od roku 1998 do roku 2017. Cílem je zpracovat ucelený přehled financování zdravotní péče v České republice. V teoretické části jsou autorem zpracovány základní pojmy týkající se zdravotní péče a definovány jednotlivé typy zdravotních systémů a modely financování. Dále je popsán historický vývoj, proběhlé reformy a budoucí koncepce politických stran v České republice. V praktické části jsou zkoumány výdaje na zdravotní péči s důrazem na rozlišení soukromých a veřejných výdajů. Je definována role zdravotních pojišťoven a analyzována nákladovost jednotlivých sekcí zdravotnictví.
Vedoucí práce: Tereza Lukášová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses