Jsou české domácnosti, firmy a veřejný sektor připraveny na dopady digitalizace na konci druhé dekády 21. století? - Soukup, Albert; Štěpánek, Pavel; Lukášová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Digitalizace je v dnešní době jeden z nejvýznamnějších trendů, který ovlivňuje ekonomiku i společnost. Tato práce analyzuje, zda jsou české domácnosti, firmy a veřejný sektor připraveny na dopady digitalizace. První část práce popisuje pohled veřejné, soukromé i akademické sféry na téma digitalizace a jejích dopadů. Obsahuje také vlastní definici pojmu digitalizace. Druhá kapitola popisuje problematiku měření digitalizace a inovací. Zbylá část práce obsahuje analýzu stavu digitalizace českých domácností, firem a veřejného sektoru, pro které definuje vhodné statistické ukazatele. Na základě mezinárodního srovnání a interpretace výsledků práce konstatuje, že české domácnosti a firmy jsou připraveny na dopady digitalizace, zatímco veřejný sektor připraven není. Součástí práce jsou i doporučení dalších kroků pro všechny tři zkoumané sektory
Vedoucí práce: Pavel Štěpánek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses