Význam pohybových technik ve filmu a jejich využití v hudebních videoklipech - Čížek, Petr; Truhlář, Filip; Mertlík, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
V této práci se věnuji technikám pro pohyb kamery, využívaným ve filmu, s konkrétním zaměřením na analýzu jejich využití v produkci hudebních videí. V teoretické části definuji jednotlivé pohyby kamery, vysvětluji jejich využití, jakožto výrazového prostředku a jejich působení na diváka. Dále rozebírám způsoby členění hudebních videoklipů a představuji jejich historický kontext. Tyto poznatky aplikuji v praktické části, kde analyzuji použití pohybových technik ve vybraných hudebních videoklipech. Závěrem podrobím analýze i videoklip vlastní tvorby a srovnám ho vůči ostatním rozebíraným.
Vedoucí práce: Filip Truhlář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses