Podnikatelský záměr : sociální podnik v obci Stádlec - Chánová, Martina; Krbová, Jana, 1962-; Musil, Martin, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Tato diplomová práce se zabývá vypracováním podnikatelského plánu, který slouží jako podklad pro založení sociálního podniku. Práci tvoří část teoretická, metodika práce a praktická část. Teoretická část práce se věnuje struktuře podnikatelského plánu, jeho významu a doporučenému postupu sestavení. V teoretické části je dále popsáno sociální podnikání a sociální podnik. Metodika práce se věnuje technikám situační analýzy, použitým v části praktické. Hlavní náplň diplomové práce spočívá v sestavení podnikatelského plánu pro založení sociálního podniku SPD – Sociální podnik Diablo s.r.o., poskytující úklidové a zahradnické služby. V této části je proveden základní průzkum trhu, včetně definice tržního potenciálu, PESTLE analýzy, analýzy konkurenčního prostředí využitím Porterova modelu pěti sil a celkového zhodnocení podnikatelského prostředí využitím matice SWOT. Praktická realizovatelnost plánu je posléze ověřena konstrukcí finančního plánu.
Vedoucí práce: Jana Krbová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: podnikatelské projekty; sociální podniky; podniky; ekonomická analýza; konkurenceschopnost; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; business planning; social enterprises; business enterprises; economic analysis; competitiveness; master's theses