Mezinárodní komparace makroekonomického vývoje v zemích Visegradu v expanzní a kontrakční fázi hospodářského cyklu v letech 2000-2015 - Lubas, Matouš (2017)
Diplomová práce analyzuje makroekonomický vývoj zemí Visegrádské skupiny v expanzní a kontrakční fázi hospodářského cyklu v letech 2000 – 2015. Hlavním cílem práce je identifikace faktorů, které umožnily růst ekonomiky Polska během globální ekonomické krize. V teoretické části je představen metodologický rámec analýzy a jsou vysvětleny základní teorie a koncepty. V empirické části jsou ekonomiky analyzovány pomocí vybraných indikátorů vnitřní a vnější rovnováhy. Je také zkoumán vliv měnové a fiskální politiky v období globální krize.