Analýza fúzí realizovaných v ČR v roce 2016 a jejich vliv na strukturu trhu - Lukeš, Jáchym; Zamrazilová, Eva, 1961-; Štěpánek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Tématem diplomové práce je analýza fúzí roku 2016 a jejich potenciálního vlivu na strukturu tržního prostředí. První část práce je věnována ekonomické teorii pojednávající o možných rizicích, které fúze představují pro relevantní trhy. Dále zasazuje fúze do národního legislativního rámce a rozvádí možné cíle a motivy zúčastněných stran, které je vedou k realizaci fúze. V druhé části práce je popsána metodika a výsledky analýzy realizovaných fúzí. Výsledkem analýzy je, že většina fúzí zásadním způsobem neovlivňuje relevantní trh. Přidanou hodnotou práce je poznání, že u většiny realizovaných fúzí je hlavním motivem specifický a ojedinělý cíl fúze, jenž tradiční ekonomická teorie nepopisuje.
Vedoucí práce: Eva Zamrazilová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses