Regulace po finanční krizi a její dopady na český bankovní sektor - Bauerová, Eliška; Dvořák, Petr, 1960-; Plíva, Rostislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce se věnuje regulatorním opatřením, která byla pro bankovní sektor vytvořena v reakci na finanční krizi z roku 2008. Rozebírá jejich současné i potenciální dopady s důrazem na český bankovní sektor. Pozornost je věnována především oblasti kapitálové přiměřenosti a snahám o zefektivnění procesu předcházení a řešení problémů komerčních bank. Práce obsahuje charakteristiku bankovního trhu České republiky a představuje nové požadavky na kapitálové polštáře, Zákon o ozdravných postupech a řešení krize na finančním trhu a MREL požadavek. Z důvodu komplexního pojetí tématu je bankovní regulace diskutována i z pohledu potenciálních rizik, která s sebou může přinášet.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses