Problematika zaměstnávání Romů na Přerovsku v roce 2016 - Váhala, Filip; Barák, Vladimír; Prudká, Šárka, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku související se zaměstnáváním Romů v Přerovském regionu, a to z pohledu zaměstnavatelů. Zaměstnavatelé tvoří nedílnou součást trhu práce, proto by jejich názor na uvedenou problematiku neměl být opomíjen. V teoretické části bakalářská práce definuje romskou menšinu a popisuje problémy trhu práce. V odborné části práce je realizován kvantitativní výzkum formou písemného dotazování včetně analýzy využití jednotlivých nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti ve sledovaném regionu. Výsledky dokladují skutečnost, že zaměstnavatelé přijmou každého uchazeče o zaměstnání, splňující jejich požadavky, které se ve většině případů zakládají na úrovni dosaženého vzdělání, získaných pracovních zkušeností a na pracovní motivaci. Kritéria, jako jsou barva pleti nebo jiná etnická příslušnost, nejsou pro zaměstnavatele rozhodující a neovlivňují výběr uchazeče v rámci obsazení volného pracovního místa.
Vedoucí práce: Vladimír Barák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses