Analýza aktivní politiky zaměstnanosti v České republice a vybraných státech Evropy v letech 2012 - 2017 v souvislosti se čtvrtou průmyslovou revolucí - Stehlíková, Ivana; Bartůsková, Lucia; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Cílem této práce je navrhnout opatření aktivní politiky zaměstnanosti, která by měla Česká republika přijmout v reakci na čtvrtou průmyslovou revoluci. Ta se svými nejistými dopady na trh práce i další oblasti národního hospodářství dostává do popředí politických a akademických debat. První část práce uvádí do problematiky čtvrté průmyslové revoluce a jejího vlivu na trh práce. Ve druhé části práce jsou analyzována zásadní opatření přijatá ve vybraných státech Evropy i v České republice. Výstupem práce je několik návrhů opatření aktivní politiky zaměstnanosti, která by Česká republika měla přijmout vzhledem k její současné situaci ve vztahu ke čtvrté průmyslové revoluci. Navržená opatření podporují zejména zapojení mladých pracovníků, nenahraditelných profesí a široké veřejnosti prostřednictvím její edukace.
Vedoucí práce: Lucia Bartůsková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses