Analýza dopadů průběhu hospodářského cyklu na automobilový průmyslu v ČR a komparace s vývojem v zahraničí v letech 2000 -- 2016 - Suchomel, Jiří (2017)
Cílem diplomové práce je analyzovat dopady hospodářského cyklu na automobilový průmysl v České republice a vybraných zemích v roce 2000 - 2016. V teoretické části dochází ke zpracování jednotlivých teorií hospodářského cyklu a zhodnocení jejich reálné použitelnosti na základě současného vývoje. Praktická část zkoumá dopad hospodářského cyklu na automobilový průmysl v České republice, Japonsku, Německu, Švédsku a USA. Automobilový průmysl je zde reprezentován počtem vyrobených motorových vozidel a jejich první registrací v daném státě. Zkoumán byl také dopad státních zásahů na uvedené ukazatele.