Analýza dopadů průběhu hospodářského cyklu na automobilový průmyslu v ČR a komparace s vývojem v zahraničí v letech 2000 -- 2016 - Suchomel, Jiří; Ševčík, Miroslav, 1958-; Dyba, Karel, 1940-2024; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Cílem diplomové práce je analyzovat dopady hospodářského cyklu na automobilový průmysl v České republice a vybraných zemích v roce 2000 - 2016. V teoretické části dochází ke zpracování jednotlivých teorií hospodářského cyklu a zhodnocení jejich reálné použitelnosti na základě současného vývoje. Praktická část zkoumá dopad hospodářského cyklu na automobilový průmysl v České republice, Japonsku, Německu, Švédsku a USA. Automobilový průmysl je zde reprezentován počtem vyrobených motorových vozidel a jejich první registrací v daném státě. Zkoumán byl také dopad státních zásahů na uvedené ukazatele.
Vedoucí práce: Miroslav Ševčík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses