Vliv pořádání Zimních olympijských her ve Vancouveru 2010 na zaměstnanost a mzdy v provincii Britská Kolumbie - Křivánek, David; Frömmel, Tomáš; Čermáková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Tato práce zkoumá vliv pořádání Zimních olympijských her ve Vancouveru v roce 2010 na zaměstnanost a mzdy v Britské Kolumbii. Ke zkoumání jsou použity modely Differences-in-differences ze studie Hotchkiss, Moore a Zobay (2003). Vlivy byly zkoumány na čtvrtletních datech od roku 2002 do roku 2014. Modely byly odhadnuty pomocí Metody nejmenších čtverců (OLS). Z výsledků je patrné, že pořádání Zimních olympijských her mělo jen minimální vliv na zaměstnanost a mzdy v Britské Kolumbii. U mezd byl tento vliv dokonce negativní. Nepodařilo se ani prokázat vliv na tempo růstu zaměstnanosti, jelikož koeficient odhadu vyšel jako statisticky nevýznamný. Nebylo ani potvrzeno to, že by pořádání Zimních olympijských her mělo pozitivní vliv na metropolitní oblast Vancouver oproti ostatním oblastem v Kanadě.
Vedoucí práce: Tomáš Frömmel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses