Politický proces tvorby, schvalování a plnění českého státního rozpočtu a jeho tendence k deficitu - Pilecký, Pavel; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Maule, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Předmětem této práce je problematika chronických deficitů České republiky a tendence ke schodkům, zabudováná v rozpočtovém procesu. První část práce popisuje státní rozpočet a jeho strukturu, zásady rozpočtového procesu a jeho fáze. V další části je rozpočtový proces analyzován z institucionálního hlediska, definováni jeho hlavní aktéři a vyhodnoceny jeho hlavní slabiny. Poslední část se zabývá komparací rozpočtového procesu v České a Slovenské republice s přihlédnutím k institucionálnímu hledisku a analýzou opatření, které byly ve světě implementovány za účelem nápravy zkoumaného problému.
Vedoucí práce: Tomáš Ježek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses