Návrh řešení rozhodovacích problémů o prodeji zemědělských komodit ve vybraném podniku - Hnilička, Jan (2017)
Má diplomová práce se zabývá analýzou rozhodovacích procesů zemědělské společnosti Eurofarms s.r.o. Konkrétně rozhodování o prodejích třech klíčových komodit. Pšenice ozimé, ječmene jarního a řepky olejky. Porovnává dosažené prodejní ceny s reálným průběhem trhu. Analýza těchto procesů vychází ze základních teoretických předpokladů teorie rozhodování. Jelikož společnost nemá dostatečné skladové kapacity pro uskladnění kompletní produkce, práce také hodnotí rentabilitu projektu rozšíření skladových kapacit a jejich inovace. Hodnocení investice je prováděno pomocí ukazatele čisté současné hodnoty a vnitřního výnosového procenta.