Návrh řešení rozhodovacích problémů o prodeji zemědělských komodit ve vybraném podniku - Hnilička, Jan; Černý, Jan, 1935-2020; Přibyl, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Má diplomová práce se zabývá analýzou rozhodovacích procesů zemědělské společnosti Eurofarms s.r.o. Konkrétně rozhodování o prodejích třech klíčových komodit. Pšenice ozimé, ječmene jarního a řepky olejky. Porovnává dosažené prodejní ceny s reálným průběhem trhu. Analýza těchto procesů vychází ze základních teoretických předpokladů teorie rozhodování. Jelikož společnost nemá dostatečné skladové kapacity pro uskladnění kompletní produkce, práce také hodnotí rentabilitu projektu rozšíření skladových kapacit a jejich inovace. Hodnocení investice je prováděno pomocí ukazatele čisté současné hodnoty a vnitřního výnosového procenta.
Vedoucí práce: Jan Černý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: rozhodování; investice; zemědělské produkty; zemědělské podniky; teorie rozhodování; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; decision making; investments; agricultural products; agricultural enterprises; decision theory; master's theses