Komparace trhu práce ČR a Velké Británie - Hučíková, Nathalia; Kaczor, Pavel; Sedláková, Jaroslava, 1972-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Diplomová práce se bude skládat z kapitol, které budou přibližovat situaci na trhu práce v České republice a Velké Británii. Ve své práci si kladu za cíl popsat fungování vybraných trhů práce včetně analýzy základních ukazatelů prostřednictvím kterých je trh monitorován. V práci jsem pracovala s informacemi, které již byly zjištěny v předchozích studiích a šetřeních, ale i s takovými, které zde v České republice nejsou běžně dostupné. Dílčím cílem mé práce bude provedení analýzy dat o pracovní migraci a zjištění její hlavní příčiny. Dále stanovím možné dopady odchodu Velké Británie z Evropské unie na Českou republiku. Pro dosažení dílčích cílů jsem využila celou řadu průzkumů a provedla analýzu datových řad.
Vedoucí práce: Pavel Kaczor
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: trh práce; politika zaměstnanosti; brexit (2016); pracovní migrace; Česko; Velká Británie; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; labor market; manpower policy; Brexit (2016-); labor migration; Czechia; Great Britain; master's theses