Vzdělávání v oblasti finanční gramotnosti na středních školách v České republice - Fabešová, Veronika (2017)
Diplomová práce se zabývá vzděláváním v oblasti finanční gramotnosti na středních školách v České republice. Cílem této práce je zjistit úroveň finančních znalostí studentů vybraných středních škol, ověřit působení zvolených faktorů na finanční znalosti a popsat implementaci finanční gramotnosti do výuky vybraných škol. Dílčím cílem je zjištěné výsledky mezi školami a ročníky porovnat. Druhým dílčím cílem je navrhnout doporučení pro možné zlepšení výuky finanční gramotnosti. V teoretické části jsou vymezeny pojmy týkající se finanční gramotnosti a dokumenty upravující tuto oblast. V aplikační části je provedeno dotazníkové šetření finančních znalostí studentů a standardizované rozhovory se zástupci jednotlivých škol.